E. 29th Street

Renovation of a 1964 Vancouver house

Renovation and Addition on a 1964 Home on East 29th Street by Teva Design, Vancouver, BC – Front view.

Before and after

About the
E. 29th street project

To review:

Teva Design’s sustainable renovation of a 1964 E. 29th Street in Vancouver is a testament to the power of innovative and eco-friendly design. The project involved a complete overhaul of a dated and inefficient home, with the goal of creating a modern, energy-efficient, and healthy living space. The end result is a stunning example of sustainable design that demonstrates how a home can be transformed into a model of environmental responsibility.

Teva Design’s sustainable renovation of a 1964 E. 29th Street in Vancouver is a remarkable example of how a dated and inefficient home can be transformed into an eco-friendly and modern living space. The project involved a complete overhaul of the interior and exterior of the home, with a focus on maximizing energy efficiency and reducing the environmental footprint.

To achieve this goal, Teva Design incorporated a range of sustainable features into the renovation, including triple-pane windows, insulation made from recycled materials, and a high-efficiency heating and cooling system. In addition, the home’s exterior was updated with a living green wall, solar panels, and rainwater collection system, all of which help to reduce water consumption and lower the home’s overall carbon footprint.

Inside the home, Teva Design used natural and non-toxic materials, such as cork flooring and low-VOC paint, to ensure a healthy indoor environment. The renovation also included the installation of a modern and efficient kitchen, updated bathrooms, and a spacious open-concept living area that maximizes natural light and provides ample space for relaxation and entertainment.

Overall, Teva Design’s sustainable renovation of a 1964 E. 29th Street in Vancouver serves as an inspiring example of how a commitment to sustainability and innovation can result in a beautiful, functional, and eco-friendly living space.